"Кока Кола Юропиън Партнърс" отваря нов финансов център във Варна

Представители на "Кока Кола Юръпиън Партнърс" се срещнаха с кмета на община Варна Иван Портних

"Кока Кола Юропиън Партнърс" (Coca-Cola European Partners) отваря нов финансов център във Варна. Той ще бъде отворен през май 2019 г. и в него ще бъдат открити над 90 работни места, съобщиха от компанията.

Компанията е избрала Варна заради богатият набор от млади специалисти и комуникативността на града. Новите работни позиции изискват финансови умения и познаване на чужди езици, а морският град се превръща в желана дестинация за споделените центрове за услуги, е посочено в съобщението.

Новооткритите работни места във Варна ще допълнят 700-те съществуващи позиции, с които екипът на "Кока Кола Юропиън Партнърс" разполага в София.

Офисът във Варна ще поеме редица задачи в областта на финансовите споделени услуги, с което ще бъдат подпомогнати вече съществуващите роли и отговорности на офиса в столицата.

"Кока Кола Юропиън Партнърс" не бутилира или продава продуктите на "Кока Кола" в България, а развива споделени финансови услуги в страната. Бутилиращата компания на "Кока Кола" за България и региона е "Кока Кола Хеленик Ботлинг Къмпани" (Coca-Cola Hellenic Bottling Company).

"Кока Кола Юропиън Партнърс" е водеща компания в Западна Европа, която продава, произвежда и дистрибутира голям асортимент от безалкохолни, готови за консумиране напитки, и е най-голямата по годишни приходи в света самостоятелна компания, която бутилира продукти на "Кока Кола". Компанията има повече от 300 милиона клиенти в Западна Европа. Листвана е на фондовите борси в Амстердам, Ню Йорк, Лондон и Испания.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?