Кокаинът от зеленчуковата борса струвал 70 млн. лв.

Кокаинът от зеленчуковата борса струвал 70 млн. лв.

Кокаинът, намерен край зеленчуковата борса в столичния квартал "Слатина" миналия месец, е на стойност между 55 млн. лв. и 70 млн. лв. Това стана ясно по време на съдебно заседание, по време на което двама от арестуваните бяха оставени за постоянно в ареста. Става дума за половин тон наркотик, импрегниран кашони за плодове.

След намирането на кокаина бяха арестувани Огнян Асенов и бившият шеф на столичната митница Красимир Керемедчийски. Търговски дружества на обвинените са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с "кокаиновите" кашони с плодове. Празен кашон с импрегниран кокаин е намерен и иззет от разследващите в багажника на личния автомобил на единия от обвинените, твърдят разследващите.

"Посочената стойност е прогнозна стойност, доколкото прецизното ѝ устновяване изисква повече време", съобщиха от прокуратурата.

Третият обвиняем по това дело също остава в ареста за постоянно. Според прокуратурата той е "улеснил извършването трафикирането на кокаина в страната не само със съвети и разяснения, но и като финансирал вноса на стоката". Мъжът е криминално проявен и осъждан за измама.

Споделяне

Още от България