Кокалис разследван за измами в Русия

Атински прокурор постанови наказателно преследване срещу гръцкия телекомуникоционен магнат Сократис Кокалис по обвинения в измами, фалшификация и легализиране на приходи от незаконна дейност, предаде агенция АНА.

Решението за наказателно преследване е взето след предварително прокурорско разследване по повод на жалба, внесена през лятото от руската спортна федерация срещу гръцкия бизнесмен.

Според обвинителния акт с инсталирането и пускането в действие на лотария в Русия президентът на Интраком е нанесъл щети на руската страна на стойност 15 милиона долара.

В жалбата се отбелязва, че компанията Юръпиън геймс, която според руската спортна федерация защитава интересите на гръцкия магнат Кокалис, е получила през 1994 г. под формата на капаро15 милиона долара за инсталиране на лотарийна мрежа в Русия.

Контрактът обаче не стартирал, а договорените терминали не били доставени, в резултат на което тези пари не са върнати, посочва АНА, цитирана от БТА.

Във факс до mediapool.bg вицепрезидентът на Intracom Ники Тзавела заявява, че разпространената от АНА информация е остаряла и подвеждаща публичното мнение. Според нея споменатите обвинения са от февруари 2002 г. и в края на март 2003 г. гръцки съдия ги е обявил за неоснователни.

Споделяне

Още от Балкани