Коктейл "Молотов" избухна до колата на механици от Ф1 в Бахрейн

Член на екипа на "Форс Индия" реши да напусне страната

Коктейл "Молотов" е избухнал до автомобила, превозващ четирима механици от екипа на "Форс Индия", които се оказали в центъра на сблъсъци между полицията и протестиращите в Бахрейн, съобщи "Аутоспорт". Служителите на отбора са пътували от пистата към хотела си в Манама, когато са попаднали на блокади по основния път от трасето към града.

Механиците не са пострадали и са успели да се доберат до хотела си, но заради случилото се един от другите служители на екипа е решил да напусне Бахрейн. Четиримата механици са решили да продължат да изпълняват задълженията си до старта в неделя. Атаката не е била насочена срещу Ф1, а хората по случайност са се оказали в центъра на протестите, пише "Аутоспорт".

Шефът на пистата в Бахрейн Зейяд Алзеяни коментира, че няма постъпили искания за затягане на мерките за сигурност около състезанието след този инцидент.

"Това е изолиран случай. Жена ми беше на същото място по това време. Протестиращите не са се целили в минаващите коли и всичко е било по случайност. Никой не е бил ранен. Аз не ръководя полицията, която знае по-добре от мен, какво трябва да се направи. Аз трябва да проведа това състезание", заяви той, цитиран от изданието.

Инцидентът се случи, въпреки гаранциите за сигурността на екипите, дадени от Международната автомобилна федерация (ФИА) и собственика на търговските права на Ф1 Бърни Екълстън. Те увериха в края на миналата седмица, че Бахрейн е напълно безопасно място за провеждане на старта от четвъртия кръг на шампионата.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?