Кола-бомба е избухнала до база "Кило", няма ранени българи

Кола-бомба е избухнала около полунощ в квартала, където е база "Кило" на българския военен контингент в Кербала. От пресцентъра на Министерството на отбраната съобщиха, че няма ранени български военнослужещи при експлозията.

Няма материални щети в база "Кило", защото взривът е бил достатъчно далеч от нея, заяви военният министър Николай Свинаров и похвали действията на местната полиция.

Терористичният акт с кола-бомба е бил извършен в 23.45 ч. местно време на 14 юли в близост до полицейския участък в квартала, където се намира база "Кило".

"Добрият факт в случая е, че иракският полицейски контрол установява, че това е кола-бомба и предприема действия за спирането и неутрализирането ѝ, така, че това не довежда до по-тежки последици", посочи военният министър.

Колата се е взривила на около 500 метра от участъка и намиращите се в нея четирима души са загинали. Автомобилът е избухнал, след като е бил блокиран и обграден след полицейско преследване. Няма ранени други граждани. Възникнал е пожар и е прекъснато електрозахранването в квартала.

През декември миналата година камион, зареден с взрив, успя да разруши първата българска база "Индия". При атентата загинаха петима български рейнджъри от първия ни пехотен батальон.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?