Кола избухна в движение и уби шофьора

Снимка: БГНЕС

61-годишен мъж загина, след като автомобилът му избухна малко след 8 ч. в понеделник в София на ул. "Княжевска", предадоха информационните агенции.

Първоначалната информация бе, че кола се е ударила в бетонна стена и е избухнала в пламъци, вследствие на което шофьорът ѝ е загинал. Свидетели, а и първите огледи на следствения екип на полицията показаха, че взривът и пожарът са станали по време на движение на колата, след което е последвал ударът в стената.

Репортер на БНР цитира свидетели на странната катастрофа, според които колата "Форд Ка", се е движела, когато се е взривила. Пожарната кола е дошла 20 минути по-късно, след като хора се обадили на тел. 112.

"Чухме гръм, пушек се издигна. Ей, ти, вика, знаеш ли, този старец се запали. И ние веднага отидохме, покривът гореше, обаче не сме знаели, че той е вътре. Обадих се на 112 и им обясних къде е. След 20-25 минути дойде пожарната. Катастрофа не е имало, защото той беше по-нагоре и като гръмва, той вече е в колата, изпуска колата и тя се удря тук в зида. Гръм се чу, доста голям", разказва свидетел пред радиото.

61-годишният мъж, който е шофирал, е загинал на място от взрива. Криминалисти обясниха, че огънят е избухнал вътре в купето, но пък няма следи да е имало вътре газова уредба или да е пренасяна бутилка с газ.

Чак след като се е взривила, колата се ударила, но не силно в бетонната ограда на намиращия се наблизо канал.

Полицията работи по няколко версии, сред които техническа неизправност и умишлено взривяване. Медии разпространиха и още една версия - че шофьорът се е самоубил, поливайки се с бензин и драсвайки клечката, докато шофира.

Споделяне

Още от България