Кола опита да пробие блокадата от протестиращи на Орлов мост

Скрийншот: БНТ

Поредният ден на масови протести срещу политическата система в страната, провеждащи се на Орлов мост, се отчете с инцидент между шофьор, опитващ се да пробие блокадата и няколко демонстранти.

В началото нищо не подсказваше, че може да се стигне до такъв развой, тъй като протестиращите бяха едва около стотина, като за първи път бяха по-малко от провеждащото се паралелно шествие до Министерския съвет срещу разрешаването на разширяване на ски зоната в Пирин.

Малко преди 20.00 часа обаче млад мъж с "Опел Корса" се опита да убеди демонстрантите на Орлов мост да му направят път, тъй като бърза за работа. След като не постигна успех, той се качи в автомобила си и го форсира срещу няколко души, опитващи се да му препречат пътя.

Един от тях дори буквално бе превозен около 20-на метра на предния капак, докато се опитваше да счупи стъклото на колата. В крайна сметка ядосаният шофьор бе спрян, вратата му - изкривена, а стъклата - счупени.

След намеса на стоящите наблизо полицаи от звеното за борба с безредиците, шофьорът бе задържан, както и един от протестиращите, счупил задното стъкло на "Опел"-а. Двама души пък бяха откарани след около половин час в "Пирогов" с леки наранявания.

Инцидентът се случи буквално няколко минути след като организаторите обявиха край на демонстрацията и призоваха присъстващите да се бъдат на мястото и в сряда - отново от 18.00 часа.

По-късно във вторник от МВР съобщиха за случилото се, уточнявайки, че "бързата намеса" на стоящите встрани униформени е предотвратила по-сериозни ексцесии.

"Проба с дрегер отчела, че той (шофьорът - бел.ред.) се е качил зад волана с 1.64 промила алкохол в кръвта, нямал е и свидетелство за управление на моторно превозно средство. Справка в полицейските масиви сочи, че Д.Ш. е регистриран за притежание на наркотици, подправка на официален документ, управление на МПС без свидетелство и след употреба на алкохол", съобщават още от полицията.

Добавят и, че задържаният 20-годишен протестиращ има регистрации за увреждане на чуждо имущество и за хулиганство.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?