Кола се заби в пицария във френския град Сеп Сор

Кола се заби в пицария във френския град Сеп Сор

Кола се заби късно в понеделник вечерта в пицария "Чезена" в градчето Сеп Сор, в департамента Сен-е-Марн, близо до Париж, съобщиха световните информационни агенции. Загинало е 13-годишно момиче, а са ранени поне седем други човека. По всичко изглежда не става дума за терористичен акт.

 

Причинител на инцидента е 39-годишен мъж, който се е врязал с тъмно БМВ в заведението. Той е бил арестуван от полицията на място, като е бил в неадекватно състояние.

 

Полицията е отцепи района, а преди това, чрез Туитър, помоли очевидци да не споделят изображения, или "потенциално невярна информация". Въпреки това в Туитър се появиха снимки от мястото. Един от очевидците пък заяви пред тв канала BFM: "Колата се заби във външната тераса и спря чак в бара вътре. Шофьорът се опита да обърне обратно, но някой го спря. Полицията пристигна бързо. В ресторанта имаше 20-ина човека".

 

От прокуратурата в Мо описаха случая като "умишлен", но добавиха, че "няма нищо общо с терористичен акт". Говорител на френското правителство също заяви, че е "малко вероятно" инцидентът да е свързан с тероризма.


Мъжът, врязъл се с колата си в ресторанта, е бил под влияние на голямо количество медикаменти и властите отхвърлят за момента версията за терористични мотиви, предаде Франс прес.

Шофьорът потвърди пред полицаите, че е погълнал "значително количество лекарства", заяви за АФП източник от правосъдната система и добави, че "изказванията му засега не дават възможност да се установи мотивът".


Както съобщи говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде, арестуваният казал, че направил неуспешен опит за самоубийство в неделя и решил да го повтори в понеделник.

Споделяне

Още от Свят