Колата на шефа на Варненския административен съд опожарена

Автомобилът на председателя на Административния съд във Варна Тинка Косева е бил умишлено опожарен, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура във вторник. Колата ауди А3 изгоря в нощта на събота срещу неделя.

Първоначалната версия бе, че най-вероятно пожарът е следствие от неизправност на акумулатора, но след това разследващите са успели да намерят свидетел, който твърди, че става дума палеж.

Тинка Косева стана шеф на Варненския съд през 2009 година, след като предишният ръководител Анелия Цветкова бе арестувана и срещу нея се води съдебно село за подкуп.

Веднага след като пое председателското място, Косева бе намесена в скандал, заради който Варненският административен съд бе осъден от Върховния административен съд. В разрез с нормативните документи Косева решила да намали работното време на съда за летните месеци, което бе обжалвано от варненски неправителствени организации.

Съдебният шеф дори обяви по време на делата, че намаляването на работното време на съда е вътрешнослужебна заповед и гражданите нямат правен интерес да я обжалват. След като ВАС не прие тази трактовка, остана въпросът как точно Косева правораздава по същество.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?