Колата, с която се предполага, че е отвлечен Адриан Златков, е открита опожарена

МВР все още не знае за поискан откуп, обяви вътрешният министър

Колата, с която се предполага, че е отвлечен Адриан Златков, е открита опожарена

Колата, с която се предполага, че преди два дни от Герман е бил отвлечен 25-годишният Адриан Златков, е открита опожарена, обяви вътрешният министър Валентин Радев в петък пред бТВ.

Предполага се, че автомобилът е е бил откраднат още на 21 август, като е бил със сменени номера и затъмнени стъкла. Той е бил открит изгорен в района между Панчарево, Герман и Бистрица.

"До сега нямаме информация за поискан откуп, нямаме и информация похитителите да са се свързали със семейството", добави той.

Според източници на бТВ леката кола е била запалена още преди Тони Златков, баща на отвлечения Адриан, да подаде сигнал в полицията за изчезването му.

Възможно е похитителите да са инсценирали полицейска акция или катастрофа, като по този начин да са извели Адриан от личния му автомобил – схема, позната и от други организирани престъпни групи, свързани с отвличания. Засега обаче от МВР избягват да правят аналогии с дейността на т.нар. група на "Наглите", която бе разбита при първия мандат на кабинета "Борисов".

Попитан за доларите, разпилени на мястото, където бе открита колата на отвлечения, Валентин Радев повтори официалната версия на МВР, че "по-скоро нямат връзка с отвличането".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?