Колеги, приятели и фенове отдават почит на рок звездата в кухнята Антъни Бурдейн

Колеги, приятели и фенове отдават почит на рок звездата в кухнята Антъни Бурдейн

Известният в Ню Йорк магазин за деликатеси ”Барни Грийнграс” отдаде почит на рок звездата в кухнята Антъни Бурдейн, като сервира обичайната му закуска при тях. Бурдейн се самоуби вчера в хотелска стая в Страсбург.

Служителите на ”Барни Грийнграс” подредиха маса с един единствен празен стол, на която има кафе, портокалов сок, бейгъл и бъркани яйца.

Смъртта на Бурдейн потресе света и много хора се обърнаха към социалните мрежи, за да изкажат съболезнования и възхищението си от покойния готвач.

Известният готвач Джейми Оливър, когото Бурдейн е иронизирал приживе, изрази шока си от случилото се.

”В тотален шок съм откакто разбрах, че невероятният Антъни Бурдейн е починал. Той наистина счупи модела и започна кулинарния разговор. Почивай в мир, шеф”, написа Оливър в Туитър.

”Шокиран съм и натъжен от загубата на Антъни Бурдейн. Той вкара света в домовете ни и вдъхнови толкова много хора да изследват нови култури чрез храната им. Помнете, помощта винаги е на един телефонен разговор разстояние”, написа готвачът и жури в ”Мастършеф Америка” Гордън Рамзи във ”Фейсбук”.

Старият ресторант на Бурдейн в Ню Йорк се превърна в мемориал за готвача, като десетки хора оставиха цветя, послания и снимки.

”Антъни даваше всичко от себе си във всичко, което правеше. Неговият безстрашен дух докосна и вдъхнови много. Той беше моята любов, моят камък, моят защитник. Съсипана съм”, написа неговата приятелка Ейжа Ардженто в ”Туитър”.

Водещата Кристиан Аманпур също отдаде почит на колегата си от Си Ен Ен. ”Сърцето ми се къса за Тони Бурдейн. Дано почива в мир. Той беше приятел, колега и семейство. Страхотен характер, голям талант, уникален глас и истински човек”, написа тя.

Споделяне

Още от Общество