Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Колеги, уволнявайте и наказвайте, за да не ви уволня аз!"

199 коментара
"Колеги, уволнявайте и наказвайте, за да не ви уволня аз!"

Бойко Борисов към министъра на образованието Сергей Игнатов: Игнатов, понеже вчера беше обявено относно ваканциите на децата от 7 септември, от 1 септември, от 15 септември, ще ви моля, първо, да се направи много широк форум с родители, учители, педагози, психолози, ако щете една анкета сред самите деца, и едва тогава да се пуска в публичното пространство какво ли не. За кой ли път го казвам. Днес като чета вестниците: правят от 1 септември ще учат, от 7 септември ще учат, и след това излизат платените социолози и казват: правителството се колебае. Аз го научавам от новините, че някъде сте си говорили, че е възможно да се промени първият учебен ден.

А има теми, като първия учебен ден, който касае всички майки, хайде бащите по-малко са ангажирани. Отсега хората започват да си викат "защо от 1 септември, ако отида на по-евтино море, кога ще доведа децата? Обмислено ли е всичко това?"

Помолих всички министри, когато подобни информации, касаещи големи групи хора, се пускат, нека да стане след обсъждане. И като дойдете в Министерския съвет и кажете: направихме това обсъждане с родители, с учители, с психолози, със самите деца, понеже е много дълъг първият срок, много къс вторият срок или искат повече да почиват за Коледа и Нова година, затова предлагаме да не е 15-ти, а да е 7-ми септември. Но това трябва да ни го предложите с необходимия анализ и тогава ние да кажем "Добре".

Сергей Игнатов: Опасявам се, че не приемам тази критика. От ноември месец в министерството има работни групи, в които са родители, всички родителски организации, ученици – когато започна протестът още във Фейсбук, който се готвеха да направят, педагози, психолози, учители.

Бойко Борисов: И какво решихте? Щом не приемаш критиките, какво предлагаш да вземем като решение на Министерския съвет?

Сергей Игнатов: Точно затова няма решение.

Бойко Борисов: Като няма решение, защо говорите? Нали това обяснявам.

Сергей Игнатов: Вчера обсъждахме концепцията за образование.

Бойко Борисов: Обсъждайте си концепцията, но начинът, по който се представя, все едно че ние сме приели че от 1-ви или от 7-ми септември.

Сергей Игнатов: Не е така. Имаме анализ на всичките текстове. Единствено има бомбастично заглавие в един вестник, където казват "Режат ваканциите", след което се казва: въпросът се обсъжда, има предложение от 1-ви септември …"

Бойко Борисов: Когато се повтори по всички сутрешни блокове, не е само бомбастично заглавие във вестник, става бомбастична новина за всички. Защото всеки, който се подготвя за работа и с едно ухо слуша телевизията, чува "Режат ваканциите". Какво е усещането на тези хора – защо сега режат ваканциите.

Сергей Игнатов: Темата не е нова, това първо. Второ, никъде вчера не е артикулирано това, което съобщават, тъй като имаме запис на срещата. Имаше форум във Варна, където се обсъждаше цялата концепция.

Бойко Борисов: Затова ще помолиш медиите, когато правят такива бомбастични заглавия, да ги правят, след като е минало министерското постановление или е влязъл законът в парламента. В противен случай ни правят много лоша услуга.

Тук премиерът се прехвърля на темата за скандала с партийната агитация между ученици в Пещера.

Както между другото тази депутатка от Пещера, и съм казал да я махнат от зам.-председател на комисията, която карала децата да прави викторина. Между другото, ако някой от вас по тази тема го питат, най-малко БСП имат право да говорят за използване на децата за политическа агитация. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Как така? Тази партия, Станишев ще се изказва вчера, че ние, защото в някаква викторина в едно градче Пещера една депутатка направила.

Да, безспорен скандал е, ние ще я санкционираме отвсякъде. Но точно тези, който ме караха да ходя с червена връзка! Откъде накъде децата ще ходят с червени връзки? Защо не си посипете главата с пепел? Защо не отречете тези си години, където управлявахте тогава, а се водите 45-ти конгрес или 46-ти или 47-ми не ги знам и се наричат над стогодишна партия? Откъде накъде?

Или ДПС, където казва Лютви Местан - тази партия да забрави, че е партия държава. Те забравиха, че са партия държава, защото 20 години бяха в управлението и ако не беше дошъл ГЕРБ, още ДПС щеше да е в управлението. Ние извадихме партията държава от управлението. Така че искам това да се знае.

Караджова, заповядай!

Нона Караджова: За доста по-съвременни времена ще разкажа как се използват децата и бях възмутена от БСП за предизборни кампании на предишните парламентарни избори. В парка, който е в близост до дома ми, в който има много деца в юнско време, се раздаваха балони на децата с хелий, на които пишеше и подканваха да подкрепят БСП и ако не подкрепят БСП, съответно държавата ще отиде в не знам си каква Гербландия. Беше възмутително. Всички хора бяха възмутени.

Бойко Борисов: Напомняйте тези работи. Веднага реакция, веднага излизате и го обяснявате. Точно те ще имат думата да говорят! Как не съм го чул? Аз го чух в късните новини.

Ние, когато сгрешим, излизаме, признаваме си грешката, санкционираме и се поправяме. Те нямат нито една реакция, с която да са се поправили. Нито едните, нито другите.

Сергей Игнатов: Може ли да кажа нещо?

Бойко Борисов: Не. Ще го казваш там, където да те чуят хората. Аз искам, когато изляза оттук, да знам кога е ваканцията на децата – 15-ти, 1-ви, 7-ми, и като ме питат, да съм мотивиран да го кажа.

Сергей Игнатов: Сега правим всенародни обсъждания на този закон, който в момента върви, и е хубаво хората да почувстват, че това е техният закон, а не моят. Те участват в това обсъждане.

Премиерът прави отклонение за медиите

Бойко Борисов: Никой няма контрол над медиите. ГЕРБ няма нито телевизия, нито радио, нито сайт, нито вестник и няма да дам и да направи. Затова, когато слезеш ти като министър, няма медия, която да ти откаже, да помолиш по един толкова деликатен въпрос, каквото е възпитанието и почивката на подрастващото поколение, когато пишат или се изказват, да се придържат, нека да си напишат мнението на експертите какво е – едни от първи, едни от седми, едни от петнайсети, едни може да не искат да се учи изобщо, да има само ваканция, мнението на министъра какво е, за да го има в колонка с твоята снимка. Няма медия, която, колкото и да е против нас, няма да ти откаже това. Това ми е упрекът към теб.

"Поздравете Котоошу"

В Япония имаме хора в посолството, които въпреки радиацията и кризата ние сме от държавите, които не са си затворили посолството и работи в пълен синхрон. По дипломатически път от името на всички колеги от правителството поздравете и Калоян Махлянов - Котоошу за помощта и за мъжкото поведение и за това, че остана в Япония да подпомага тези, които му дадоха бял хляб да яде. Това е едно много почтено момче, така че специални поздрави да му бъдат изпратени от всички нас.

"Колеги, уволнявайте и наказвайте, да не ви уволня аз!"

Бойко Борисов за огражденията по границата с Турция: Министерството на вътрешните работи чрез "Гранична полиция", чрез "Жандармерията" да осигури при изграждането охраната на строителството на мрежата и след това нейната цялост, за да не стане така, че да дадем един кош с пари и още докато се прави, да мине някой да я открадне, защото тя е в обезлюдени райони.

Министерството на външните работи още веднъж да информира турската страна, че става въпрос за селскостопанска мрежа за селскостопански животни.

Министър Найденов, кой пуска тези съобщения – снайперисти ще гонят луди крави с хеликоптери? Кой си играе с тази информация и кой я предава? Изпратете трима ловджии, които за един час ще свършат работата, аз го чета и ме хваща срам.

Мирослав Найденов: И мен ме е срам, защото вчера на пресконференция на Агенцията по храните не знам в какъв контекст директорът го е казал. Бил се е чул с главния секретар на МВР и е обсъдил това.

Бойко Борисов: Колеги, уволнявайте, наказвайте защото ще ви уволня и ще накажа вас.

Правителството работи изключително добре и ако се замислите какви са ударите и какви са гафовете на правителството, които ни ги приписват в публичното пространство, няма един свързан с работата ни. Едното беше с Калинка, после беше послушването на Танов, после беше с три дни бързината на Трайков да съобщи нещо, което след три дни стана точно това, което той искаше. Снайперисти крави ще целят. Ваканции, преди да сме решили кога ще бъдат.

От ГЕРБ депутатка решила, че прави викторина и торта, с което ще повдигне ръцете на ГЕРБ и ще спечелим изборите, като е дала една торта, да им се чуди човек на акъла на всички тези работи.

В същото време огромни усилия във всичко и виждате колко неща в условията на криза правим.

Плевнелиев, поздравявам те за интервюто. Това беше изречението, което ми липсваше, когато исках да отговоря на Станишев. Хората не ядат асфалт, но, като няма асфалт, после изобщо няма какво да ядат. Защото същите тези, които ни питат, че хората не ядат асфалт, сутринта гледах за едно село, където кметът е поставил да се пазят дупките, а за да не пазят дупките, Дянков трябва да даде пари за асфалт и да ги асфалтираме.

Как ще ми отговори Станишев, Доган и компания, че сме на 135-о място по пътища, а ГЕРБ е от година и половина на власт. Преди това са били социалисти, комунисти, депесари – къде са им пътищата? Нали са много отворени, без пътища и инфраструктура, какъв бизнес се прави и какво развитие на икономиката ще има, туризъм и всичко останало.

Росен Желязков (главен секретар на Министерския съвет): Сега е моментът да кажа, че другата седмица няма да има заседание на Министерския съвет. Следващото заседание е на 4 май 2011 година.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

199 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате. 1. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  #199
 2. Неурод
  #198
 3. N
  #197
 4. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  #196
 5. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  #195
 6. li
  #194
 7. lili
  #193
 8. зеления
  #192
 9. леля Пенка
  #191
 10. Глас народен
  #190

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.