"Колко от Путин се крие в Тръмп" на корицата на "Шпигел"

"Колко от Путин се крие в Тръмп" на корицата на "Шпигел"

Авторитетното германско списание "Шпигел" представи руския президент Владимир Путин с веждите и косата  на американския му колега Доналд Тръмп на корицата на последното си издание.

"Колко от Путин се крие в Тръмп?" пита "Шпигел" и търси отговор на въпроса.

Очевидно изданието е провокирано от срещите на членове от администрацията на Тръмп с руски представители.

Последният скандал  от началото на март беше свързан с главния прокурор и министър на правосъдието Джеф Сешънс. Той е разговарял два пъти миналата година с посланика на Русия Сергей Кисляк, но не е съобщил за тези срещи при запитване в Сената за утвърждаването на номинацията му.

Подобни срещи доведоха до оставката на Майкъл Флин - първият съветник на президента Тръмп по националната сигурност през февруари.Той също е имал контакти с руския посланик Кисляк и е обсъждал с него американските санкции срещу Русия още преди влизането на Тръмп в Белия дом. Флин беше подвел вицепрезидента Майк Пенс за съдържанието на телефонните си разговори.

Новата корица на "Шпигел" не е първия път, в който изданието показва, че не симпатизира на възгледите на Доналд Тръмп.

Миналият месец американският президент също беше на корицата на изданието. Тогава той бе изобразен как държи в едната си ръка окървавен нож, а в другата - отсечената глава на Статуята на Свободата. Отстрани беше изписана знаковата фраза на Тръмп "Америка е първа" (America First).

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?