Колумбиец, насилвал 30 години дъщеря си, получи 15 години затвор

В Колумбия бе произнесена присъдата над човек, който местната преса кръсти Чудовището от Марикита. Както съобщават медиите, 60-годишният Арседио Алварес бе признат за виновен, че е насилвал родната си дъщеря в продължение на 30 години, и бе осъден на 15 години затвор. По колумбийските закони заради напредналата си възраст той може да поиска предсрочно освобождаване след пет години.

Съдът е установил, че Алварес е насилвал дъщеря си от шестгодишна възраст. По думите на жертвата това започнало, когато майка ѝ починала.

Алба Нидия родила на баща си осем деца. Осъденият отричаше, че е баща на внуците си, но ДНК-тестове потвърдиха роднинството. От жена си Алварес има още три деца.

В хода на делото стана ясно, че Нидия е била бременна от баща си 15 пъти.

Съседите на семейство Алварес свидетелстват, че са се досещали за взаимоотношенията между бащата и дъщерята. По думите им те многократно казвали на Алба, че не е хубаво да спи с баща си и да му ражда деца, но тя не реагирала на забележките.

Самата Нидия твърди, че обича баща си въпреки всичко. "Никога на съм гледала на него като на мъж. Той ми е баща", разказва пред съда жената. Все пак тя се обърнала към полицията, когато Алварес започнал да налита на порасналите си дъщери-внучки.

Мъжът е бил арестуван през март 2009 г.

Споделяне

Още от Свят