"Комерсант": Русия претърпя най-тежките си загуби в Сирия досега

"Комерсант": Русия претърпя най-тежките си загуби в Сирия досега
Русия претърпя най-тежките загуби, откакто започна своята операция в Сирия, пише "Комерсант" за сваления руски военнотранспортен хеликоптер Ми-8, в който загинаха петима души. Според генералния щаб в Москва машината е била обстреляна в района на Алепо, контролиран от радикални ислямисти.
 
Официалната статистика сочи, че досега в Сирия са загинали 19 руски военни, а вчерашните жертви са най-големи, добавя вестникът, цитиран от Би Би Си. 
 
Източник на "Комерсант" информира, че командването на сирийската авиобаза Хмеймим, където се базира руска авиация, и правителствените войски са получили задача да открият и върнат в базата телата на загиналите. Всички те ще бъдат предложени посмъртно за държавни награди, посочва руското издание.
 
"Московский комсомолец" пише, цитиран от БТА, че се очакват проблеми с доставянето на телата в база "Хмеймим". Ако съдим по видеото, на мястото, където се е разбил хеликоптерът, вече не са останали тела на руски граждани, коментира военният експерт Виктор Мураховски. Може би ще трябва да поставим ултиматум: или връщате телата, или започваме мащабни въздушни удари по територията.
 
Руският генщаб заяви вчера, че хеликоптерът е бил свален над район, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" и присъединили се към нея отряди на т. нар. "умерена опозиция". 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?