Комични неволи за Тереза Мей в Берлин (Видео)

"Тереза Мей се мъчи с още един изход... да се измъкне от колата си"

Тереза Мей, сн. ЕПА/БГНЕС

Неприятностите за британската премиерка Тереза Мей не спират. Във вторник тя се отправи на обиколка в Европа, за да събере подкрепа от европейските лидери и да постигне отстъпки за Лондон при Брекзит.

Първо се срещна с холандския премиер Марк Рюте, а по-късно пристигна в Германия за разговор с канцлера Ангела Меркел. Тя пристигна с лимузина за срещата в Берлин, но се оказа, че не може да слезе от нея.

Пред сградата на Федералното канцлерствто Меркел беше излязла да посрещне своята гостенка на червения килим, но се разигра комична ситуация.

Асистентката на Мей не успя да отвори задната врата на служебния "Мерцедес", а задачата се оказа непосилна и за телохранителя.

След кратко суетене британската премиерка все пак успя да излезе от колата и с широка усмивка се здрависа със своя домакин.

В. "Индипендънт" обаче не пропусна удобната възможност да демонстрира английското чувство за хумор.

"Тереза Мей се мъчи с още един изход... да се измъкне от колата си в Берлин", написа британското издание към публикацията по темата във "Фейсбук".

Обиколката на британската премиерка започна ден след като тя отмени насроченото за вторник гласуване на сделката за Брекзит в Камарата на общините.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?