Комисия на Конгреса поиска доказателстваза твърдението, че Тръмп е бил подслушван

Комисия на Конгреса поиска доказателстваза твърдението, че Тръмп е бил подслушван

Комисията по разузнаване на Камарата на представителите на САЩ поиска от изпълнителната власт да представи до утре доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че телефоните му в "Тръмп тауър" са били подслушвани по време на изборите, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация, получена от помощник на конгресмен.

Искането е отправено в писмо, подписано от председателя на комисията, конгресмен Девин Нунес, републиканец от Калифорния, и най-високопоставения представител на Демократическата партия в комисията, Адам Шиф от Калифорния.

Миналия уикенд Тръмп обвини в Туитър предшественика си Барак Обама, че е наредил подслушването.

Джеймс Клапър, директор на националното разузнаване при управлението на Обама, заяви, че нищо подобно не се е случвало, но това не сложи край на спекулациите, припомня АП.

Тръмп не е представил доказателства в подкрепа на твърдението си и поиска от Конгреса да разследва случая.

По-рано тази седмица Шиф заяви, че комисията ще последва призива на президента. Той добави, че ще зададе въпроса на директора на ФБР Джеймс Коми, когато той се яви пред пълния състав на комисията този месец във връзка с дейността на Русия по време на изборите.

"Вероятно ще можем бързо да установим дали обвинението е истина", заяви Шиф пред медиите във вторник.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?