Комисия одобри свалянето на имунитета на депутат от “Атака”

Временната комисия, създадена за искането на главния прокурор за снемане на имунитета на депутата от "Атака" Борислав Ноев, предлага на Народното събрание да даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Комисията е решила това с 4 гласа "за" и един "против" на заседание в четвъртък, съобщи председателят ѝ Диана Хитова (Коалиция за България), цитирана от БТА.

Според постъпилите материали от прокуратурата приемаме, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер - управление на автомобил със съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила, посочи Хитова.

В искането на главния прокурор се посочва, че с постановление на Районната прокуратура в Девин от 12 април, е образувано досъдебно производство срещу Борислав Ноев за това, че на 7 април т.г. по автомагистрала "Хемус" в района на Девня е управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, за което престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до една година.

Споделяне

Още от България