Комисията "Кушлев" запорира 2.3 млн.лв. на депутат от ДПС

Комисията "Кушлев" запорира 2.3 млн.лв. на депутат от ДПС
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, популярна като "Кушлев", е запорирала имущество за 2 284 230 лева на депутата от ДПС Гюнай Сефер. Това съобщи в четвъртък председателят на Комисията Стоян Кушлев, който подписа споразумение за обмен на информация с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Обезпечителните мерки спрямо Сефер са наложени, тъй като срещу него се води дело за присвояване на пари от обществени поръчки. В обвинителния акт е записано, че Сефер и Митхат Табаков, който също е депутат от партията на Доган, са присвоили парите по две обществени поръчки за изграждането на път от село Окорш до централното шосе Шумен – Силистра. Техни фирми печелят конкурс за строителство на пътя с дължина 7.3 км, а в крайна сметка са изградени само 1.7 км, който не отговаря на проектните условия.

Сефер и Табаков са разследвани и за изграждане на канализационна мрежа в Дулово, чиято стойност е около 29 млн. лева.

По думите на Кушлев, Сефер притежавал два апартамента на "атрактивни" места в София, 23 недвижими имота, 23 автомобила, 6 склада за тютюн и др.

Кушлев обясни, че Сефер не може да докаже произхода на имущество, което се равнява на 17 000 минимални работни заплати.

Името на Сефер бе замесено само преди два дни и по време на процеса срещу бившата началничка на данъчните Мария Мургина. Основната свидетелка в това дело Милена Цолчовска, която е оглавявала териториалната служба на данъчните в Силистра, заяви, че Сефер я е заплашвал с уволнение, заради ревизиите на фирмите му.

Споделяне

Още по темата

Още от България