Комисията "Кушлев" запорира имущество за още 13 млн. лв. на Христо Ковачки

Комисията "Кушлев" запорира имущество за още 13 млн. лв. на Христо Ковачки

Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията "Кушлев" поиска и получи от Софийския градски съд запор на имущество на бизнесмена Христо Ковачки за още близо 13 млн. лв., съобщиха от комисията във вторник.

С това общата запорирана стойност на активи на бизнесмена в движимо, недвижимо имущество и дялове в дружества стана 156.3 млн. лв.

Новото искане на комисията, уважено от съда е за запор на: 5 250 акции на дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в капитала на "ХИМКО” АД, с номинална стойност на 1 акция от 1 лв.; на 1 874 акции от дружество “Ел Ем Импекс” ЕООД в ТЕЦ Марица-3 с номинал 10 лв.; 2 320 акции от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в ПОД "Топлина” АД с номинал 1 000 лв.; 4 195 216 акции от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД в Общинска застрахователна компания АД, с номинал 1лв.;700 000 акции ота “Ел Ем Импекс” ЕООД в Общинска застрахователна каса АД с номинал 1 лв.; 291 400 компенсаторни записи, притежавани от дружеството “Ел Ем Импекс” ЕООД.

Комисията "Кушлев" ще заведе дело за конфискация на имуществото на Ковачки след влизането в сила на присъда за извършени престъпления по НК, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?