Комисията на Сидеров ще преразглежда сигналите за корупция от времето на ГЕРБ

Парламентарната Комисия по корупция, оглавявана от лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров, ще преразгледа всички сигнали, които са постъпили към нея по време на управлението на ГЕРБ, но не са били придвижени, съобщи в четвъртък пресцентърът на "Атака".

 

По думите на Сидеров някои са актуални - други не, предстои сътрудниците на комисията да изготвят справка за тях. Той даде за пример сигнали за пране на пари, свързани с Искра Фидосова, която вече не е депутат. Те ще бъдат подложени на нова експертиза и ще бъдат изпратени в съответните институции, каза председателят на комисията.

Лидерът на "Атака" ще извика за обяснение кметовете на Поморие и Созопол, защото са отказали да дадат информация, свързана с трасета на фирмата СКАТ, които според Сидеров са незаконни. Така, по думите му, кметовете прикриват престъпление.

Той се възмути от поведението на кмета на Поморие, избран от ГЕРБ, който попитал ръководството на Народното събрание дали е длъжен да дава информация на комисията и с това, според Сидеров, се подиграл с парламентарна институция.

Шеф на СКАТ е политическият опонент на Сидеров Валери Симеонов.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?