Комисията по хазарта спира достъпа до още 28 сайта за онлайн хазарт

На фона на протести и искания за оставки заради спирането на 22 сайта за спортни залози, Държавната комисия по хазарта (ДКХ) взе решение в понеделник да ограничи достъпа до нови 28 адреса за онлайн хазарт.

В списъка този път попадат и сайтове за онлайн покер и казина, като сред тях са едни от най-големите в света онлайн платформи за покер.

В същото време недоволни потребители настояват за промяна в закона за хазарта и гарантиране на честно състезание между онлайн и офлайн оператори.

Възможността за ограничаване на достъпа бе дадена с новия Закон за хазарта, приет миналата година, с който бе въведен лицензионен режим за онлайн операторите. Една от наредбите по новите текстове още не е готова, а в ДКХ са получени само 3 заявления за лицензиране на оператори, 2 от тях формални.

Представители на спортни новинарски сайтове у нас вече предупредиха, че решението за спиране на достъп до целите сайтове е безпрецедентно, защото засяга и други услуги като живо предаване на различни състезания. В понеделник пред комисията се събраха недоволни, които настояват за промени в закона и въвеждане на гаранции за реална конкуренция между офлайн и онлайн операторите и за оставка на шефа на комисията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?