Комисията по корупция в парламента ще гледа сигнал срещу Милен Велчев

Парламентарната комисия по корупция ще изслуша на свое заседание бивши финансов министър Милен Велчев, съобщи за Mediapool председателят на комисията Бойко Великов (БСП).

Сигналът е внесен в комисията преди няколко месеца от бившия депутат от “Атака” Минчо Христов във връзка с депутатско питане за сделката с външния дълг, уточни Великов.

В коментар Минчо Христов заяви, че основание за сигнала дава съобщението на сегашният финансов министър Пламен Орешарски, че загубите от двете сделки с дълга възлизат на 1 милиард лева.

Преди седмица на среща с главния прокурор Борис Велчев ръководството на “Атака” настоя за сваляне на депутатския имунитет на Милен Велчев заради сделката с дълга и договора с “Краун ейджънтс”.

Ще разгледаме сигнала на Христов в комисията, ще изслушаме засегнатите страни, ще изискаме становища от съответните ведомства и тогава ще решим дали да внесем случая в прокуратурата, обясни Бойко Великов, без да може да прогнозира кога ще бъде изслушването.

Пред Mediapool Великов уточни, че в комисията няма внесени други сигнали срещу народни представители.

Повдигането на въпроса с бившия финансов министър вероятно ще усложни допълнително напрегнатите вече коалиционни взаимоотношения между НДСВ и БСП, след като царистите остро протестираха срещу оповестената преди седмица информация за разследване срещу техния депутат Йордан Костадинов, бивш шеф на АЕЦ “Козлодуй”.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?