Комисията по лекарствения списък и НЗОК с подменен състав

Новото правителство изпрати свои представители в Събранието на представителите на НЗОК и подмени състава на комисията по позитивния лекарствен списък в сряда.

От квотата на здравното министерство в НЗОК отиват зам.-министърът Валерий Митрев, д-р Тонка Върлева, Димитринка Николова, Тенчо Тенев, Снежанка Алтънкова, Мирела Анастасова и Максим Гайдев. Владислав Горанов и Ана Михайлова ще са представители на финансовото министерство. Валентина Симеонова, Красимир Попов и Димитър Марков са представителите на социалното министерство, Първан Русинов - от транспортното министерство, Веселин Вучков от Министерството на отбраната, както и шефовете на НАП и Агенцията за социално подпомагане Красимир Стефанов и Ивайло Иванов.

 

Кабинетът освоби досегашните представители на държават, излъчени от миналото правителство.

 

Заместник-ректорът на Медицинския университет в София доц. д-р Васил Димитров ще ръководи Комисията по позитивния лекарствен списък, реши още правителството.

 

Подмяната стана, след като старите членове на комисията бяха принудени да подадат оставки заради хаоса, който предизвика съставеният от тях нов лекарствен списък през лятото.

 

По закон комисията се състои от председател, 10 членове и секретар с мандат 4 години. Те се избират на квотен принцип - трима от здравното министерство, по двама от здравната каса и агенцията по лекарствата, по един от социалното и финансовото министерство и по един от лекарския и зъболекарския съюз.

 

За членове на комисията са определени доц. Асен Дудов и д-р Валентина Платиканова (представители на Министерството на здравеопазването), Надя Бонева (представител на Министерството на труда и социалната политика), Румяна Лазарова и магистър фармацевтът Антон Авджиев (представители на Националната здравноосигурителна каса), магистър фармацевтът Александър Янков и д-р Дечо Дечев (представители на Изпълнителната агенция по лекарствата), Добрин Пинджуров (представител на Министерството на финансите), д-р Светлана Ганчева (представител на Българския лекарски съюз) и проф. д-р Доан Зия (представител на Българския зъболекарски съюз).

Споделяне

Още от България