Комисията за Бисеров и Петното приключи работа и изпрати доклада си на прокурора

Времената комисия за разследване на обстоятелствата около оставката на бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров (ДПС) и за срещите на Бисер Миланов - Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на протестите срещу правителството миналата година прие доклада и взе решение да бъде предоставен на главния прокурор и на ресорния вицепремиер Цветлин Йовчев.

Във вторник след края на последното заседание на комисията председателят ѝ Сияна Фудулова (БСП) каза пред журналисти: "Многократно сме говорили какво се съдържа в доклада. Той съдържа две части. В тях са включени изслушванията, които сме провели в комисията". На базата на тези изслушвания заключения комисията не била правила, допълни депутатката, запитана специално в частта за Бисер Миланов.

"Информацията е абсолютно по изслушванията, които сме провели в комисията - на г-н Писанчев (шеф на ДАНС), на Валери Димитров (председател на Сметната палата), които колегите от ГЕРБ поканиха”, добави Фудулова.

Попитана дали има информация с престъпления, депутатката отговори: "Това вече ще го прецени прокуратурата. Не е работа на комисията да прави преценка”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?