Комисията за конфискация иска 231 000 лева от ”омайница” от разградско село

Комисията за конфискация е внесла в Разградския окръжен съд иск за отнемане на имущество на стойност 231 519 лв. от Ресмие Рамаданова от разградското с. Студенец.

През лятото на 2013 г. Рамаданова се е признала за виновна пред съда за неплащане на данъци в особено големи размери за периода 2009-2011г. Според обвинението тя е мамила с обещание за брак чужденци от Швейцария, Франция, Австрия, Турция и Германия, които е омайвала по интернет или по телефона, припомнят от комисията. В прессъобщението на комисията жената е определена като ”омайница”.

Влюбените мъже ѝ превеждали суми чрез система за експресни международни преводи. Искът на комисията е за тези суми, както и за лек автомобил.

Същевременно от Русенския окръжен съд е поискано отнемане на имущество на стойност 622 661 лв от Ивелин Петков и съпругата му. Ивелин Петков е с повдигнато обвинение за това, че е не е плащал данъци. Процедурата е по новия закон за конфискация, според който няма нужда да се чака окончателна осъдителна присъда, преди да се премине към отнемането на имущество.

Споделяне

Още от България