Комисията за конфискация печели дело за 1.7 млн. срещу Ивайло Зартов

Комисията за конфискация печели дело за 1.7 млн. срещу Ивайло Зартов

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) конфискува от бургаския бизнесмен Ивайло Зартов имущество на стойност 1 729 881 лв. съобщиха от институцията.

Комисията за конфискация е отнела от Зартов множество недвижими имоти в община Бургас, предимно земеделски земи, лек автомобил, суми по банкови сметки и дружествени дялове.

Бизнесменът бе осъден през 2013 г. на 9 години затвор за длъжностно присвояване в особено големи размери. Като управител на търговското дружество "Инглиш вилидж“, той е присвоил над 3 млн. лв., собственост на дружеството. Сумата е била предвидена за построяване на ваканционно селище близо до Бургас.

Зартов нашумя малко по-късно. След въдворяването му в Софийския затвор той си отряза един от пръстите на ръката пред охранителна видеокамера. Бизнесменът се представя като жертва на политическата система и мишена заради своите "русофилски убеждения". Преди да влезе в затвора той бе в ръководството на партия "Българска социалдемокрация", където лидер е Александър Томов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?