Комисията за конфискация претендира имущество за над 4.2 млн. лв. от чиновник

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Добричкия окръжен съд иск за имущество на обща стойност 4 257 488 лв., собственост на инж. Десислав Костов, шеф на дирекция "Териториално и селищно устройство" в община Каварна.

От комисията уточняват, че през септември 2011 г. той е задържан заедно с главния архитект на общината Юлиян Илиев и бившия служител Деян Дечков по разследване за престъпления по служба. Първоначално Десислав Костов бе отстранен от длъжност, но по-късно бе възстановен на работа.

Сред претендираните от комисията имоти са три луксозни апартамента във Варна и голям брой земеделски земи, дворни места и луксозен имот в Каварна. В иска са включени и суми по множество банкови сметки, както и намерените в таен сейф в дома на Костов средства в различни валути с левова равностойност 455 756 лв.

По-рано КОНПИ внесе в Добричкия окръжен съд и искове за отнемане на имоти от другите двама бивши общински служители от Каварна – арх. Илиев и Дечков. Сумата, която се претендира в исковете за отнемане срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери, е 4 690 825 лв. Искът за отнемане срещу Деян Дечков е на обща стойност 741 491 лв.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?