Комисията за конфликт на интереси разследва независимите депутати

Комисията за конфликт на интереси започва разследване на случая с експертизите на независимите депутати, срещу които те са получавали част от прехвърлената към ГЕРБ партийна субсидия, а това е забранено според Закона за политическите партии.

В четвъртък парламентарния орган, чийто ротационен председател е народният представител от Синята коалиция Димя Гяуров, прие да покани на изслушване подалите сигнал за корупция лидери на ДСБ и СДС Иван Костов и Мартин Димитров, както и пострадалият от люспенето на парламентаристи – Волен Сидеров.

 

Димо Гяуров обясни, че след като изслушат лидерите на трите партии, които се очаква да представят документи по случая, депутатите в комисията ще поканят независимите си колеги, които са пренасочили субсидиите си към ГЕРБ.

 

Ще изпратим питане и до Министерството на финансите, за да разберем кой какво и къде е декларирал, за да имаме пълна яснота, обясни още Гяуров.

 

Скандалът с независимите народни представители избухна, след като вътрешният министър Цветан Цветанов заяви в края на декември миналата година, че напусналите РЗС и Атака депутати, които пренасочиха субсидията си към управляващата партия, си получават парите обратно, защото са консултирали закони и давали разписки на ГЕРБ.  

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?