Комисията за конфликта на интереси се захвана с целия ДКЕВР

Комисията за конфликта на интереси се захвана с целия ДКЕВР

Комисията за конфликта на интереси се самосезира по медийни публикации, цитиращи твърденията на премиера Бойко Борисов, че членове на енергийния регулатор (ДКЕВР) са участвали в семинари и са чели лекции пред представители на електроразпределителните дружества в частен интерес.

 

Премиерът направи това изявление на 13 февруари, когато обяви, че назначава Юлиана Иванова за председател на ДКЕВР. Тя престоя само няколко дни на поста и бе поискана оставката ѝ, след като бе уличена в незаконна търговия на цигари в интернет. Седмица по-късно оставки подадоха и останалите членове на комисията, но всички остават на постовете си до избора на новия състав на регулатора.

 

"Аз изцяло не съм доволен от цялата комисия, защото всичките батаци досега... Да я подмениш с хора, които няма да ходят на семинари и няма да четат лекции, защото това е абсолютен конфликт на интереси, това, което разбирам в последните дни”, каза премиерът тогава, но и досега остава неясно за какво точно е говорил на 13 февруари.

 

Преди седмица Комисията за конфликта на интереси започна проверка и на имотното състояние на бившия шеф на енергийния регулатор Ангел Семерджиев, след като се самосезира по материали в медиите, съобщи пресцентърът на институцията в сряда.

 

Семерджиев ще бъде проверен заради репортаж на ТВ7, в който се твърди, че в периода 2009–2012 г. той е издал лиценз в частен интерес на "Проенерджи трейд" ООД, собственост на семейство Димитрови. После Семерджиев купил от Димитрови вила край Несебър за 35 000 лева, което е много под пазарната цена.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?