Комисията за защита на потребителите вече е легитимна

Съставът на Комисията за защита на потребителите бе утвърден от Министерски съвет в четвъртък и така вече държавният орган отговаря на изискванията на новия Закон за защита на потребителите и е легитимен.

Миналата седмица лидерът на СДС Петър Стоянов предупреди, че е възможно Брюксел да наложи на страната ни предпазна клауза в областта на защитата на потребителите, защото комисията все още не е сформирана по новия закон – с шеф и четирима членове,а все още работи с двама души.  

Съгласно решението на кабинета председател остава Дамян Лазаров, който ръководи институцията от 1999 г. Освободена е Росица Дойнова-Евтимова, досегашен член на комисията. Новоназначените хора в контролния орган са Васил Стоянов, Милка Христова, Селман Делиибраимов и Огнян Данаилов.

Васил Стоянов е бил  главен мениджър "S&S" Gmbh, Цюрих, в периода 2001-2005 г., а преди това е бил търговски директор в същата компания. Милка Христова е юрист, а Селман Делиибраимов е магистър по "Индустриален мениджмънт" и е работил като търговски представител на “Екопродукт” и "Капитан дядо Никола", Габрово, бил е зам.-технически директор на фирма “БУЛЕБ”.  Огнян Данаилов досега е работил в "Електроразпределение-София-област".

Споделяне

Още от Бизнес