Комисията за защита от дискриминация се захвана с пазарджишката прокурорка

Комисията за защита от дискриминация се захвана с пазарджишката прокурорка

Комисията за защита от дискриминация реши в четвъртък да се захване с интервюто на прокурор Недялка Попова от Пазарджик, в което тя казва, че мюслюманите са заплаха за националната сигурност. Сигналът е подаден от журналист от сайта "Дневник". Поведението на прокурор Попова се проверява и от прокурорския инспекторат.

В интервюто прокурорката на практика се обяви за религиозна хигена, заявявайки, че когато мюсюлманите достигнат 30% от населението на България, "държавата ни вече е застрашена".

"Те са монолитна маса, лесно се манипулира и на избори. Те са почти като военизирана структура", добави още прокурорката на 23 март, допускайки, че Турция можела да предприема военна офанзива срещу страната ни.

Изказването ѝ провокира Главното мюфтийство и ДПС да изпратят сигнали до главния прокурор, който уточни, че се е запознал със случая и сам, четейки "като всеки гражданин" медийни публикации. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че прокурорката е "противопоставила по един много недопустим начин българските граждани на християни и мюсюлмани".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?