Комитет “За Кърджали” обяви 4 кметски кандидатури

Гражданският комитет “За Кърджали” обяви в неделя четирима кандидати за кмет на южния град, в който събралите се партии и организации си поставят за цял да се преборят за властта срещу ДПС.

Издигнати са д-р Атанас Атанасов, д-р Костадин Стоев, Вячеслав Спасов и Даниел Делчев.

Това са само първите обявени имена, очакват се още предложения. Номинираните са посочени от граждани на Кърджали при обиколките и срещите по квартали, каза говорителят на сдружението Димитър Арнаудов.

Кандидатите са се съгласили да участват в предизборната надпревара заради несъгласие с начина на сегашното управление на ДПС в Кърджали.

"Предстои провеждането на предварителни избори, а името на кандидата за кмет трябва да стане ясно до 25 септември", каза още Арнаудов.

Изборът няма да е на квотен принцип. Над 60 души са номинирани за общинската листа, с която ще излезе комитет “За Кърджали”.

В петък ГЕРБ издигна свой самостоятелен кандидат за кмет на града – Стефан Чанев, местен бизнесмен, който се занимава с търговия с дървесина. Областният лидер на БСП в Кърджали обвини ГЕРБ, че помага на ДПС, като се цепи от процедурата по издигане на единна кандидатура. 

Споделяне

Още от България