Комитетът на Първанов и БЗНС на Пинчев подадоха документи в ЦИК

Инициативният комитет за издигане кандидатурата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин за втори мандат в четвъртък внесе заявление за регистрация в ЦИК.

Документите бяха подадени в 10.30 ч. от председателя на комитета Стефан Данаилов, ръководителя на предизборния щаб ген. Никола Колев и Катя Николова от ВС на БСП.

Това са четвъртите поред внесени в ЦИК документи и първите от инициативен комитет, уточниха от избирателната комисия. От ЦИК регистрират всеки един от 107-те членове на комитета.

По-рано в четвъртък представители на БЗНС на Георги Пинчев също внесоха заявление за регистрация на изборите.

По-рано тази седмица това направиха НДСВ и ССД.

Нито една от четирите организации не е регистрирала кандидати за президент и вицепрезидент.

Стефан Данаилов каза, че очаква кандидатурите на Първанов и Марин да бъдат регистрирани на 10 септември. Няма да се отпускаме, защото не живеем със самочувствието, че Първанов е вече избран, каза министър Данаилов. Той очаква изненади до регистрацията на всички кандидати.

Все още не е ясно дали НДСВ, ССД и БЗНС ще регистрират кандидати, макар че зам.-председателят на Съюза на свободните демократи (ССД) Милан Миланов да заяви пред Mediapool в сряда, че ще излъчат партийна фигура.

Земеделците на Пинчев наскоро номинираха Бойко Борисов, но той засега твърди, че няма намерение да се кандидатира.

НДСВ от два-три месеца говорят, че ще излъчат свой кандидат срещу Първанов, но дали ще има такъв тепърва ще стане ясно.

На 11 септември изтича крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети могат да подават заявления за регистрация в ЦИК.

Споделяне

Още от България