Компартията се закани да върне смъртното наказание

Ако спечели изборите, Комунистическата партия на България би върнала временно смъртната присъда, "докато се изчисти следприватизационния контрол". Това заяви в Смолян в неделя лидерът на партията и депутат от Коалиция за България Александър Паунов. Според него смъртното наказание би трябвало да се приложи за "най-големите крадци", установени при един по-строг следприватизационен контрол.

Първо ще трябва да се въведе много строг контрол на приватизационните сделки, уточнява Паунов, цитиран от БТА. Той смята, че една част от тези, които са грабили, ще идат в затвора, а за най-големите крадци трябва да има смъртна присъда. Като пример за подобна практика депутатът посочва Китай, където "няма живи кредитни милионери". Там всеки знае, че не върне ли парите, които дължи на Чайна банк, следва смъртна присъда и там има ред и порядък, обяснява комунистическият лидер.

Депутатите от левицата Александър Паунов и проф. Андрей Пантев гостуваха на областната структура на Комунистическа партия на България в Смолян. Според проф. Пантев представителите на тази партия са "хора, движени от един обруган идеал" и от човешка порядъчност не са загърбили онова, с което е бил свързан животът им.

"Бедността днес е индикация за достойнство и благородство", обърна се историкът към комунистическите последователи. Депутатът не спести и критични заключения към местните комунистически активисти: "Не може една крайност да се победи с друга. Не може да се уповавате на измислени неща".

Александър Паунов посочи, че Комунистическата партия на България ще бъде част от лявата коалиция на предстоящите избори.

От партията обаче са подготвили свой анекс към договора за партньорство, отнасящ се за отделни пунктове, по които комунистите не са съгласни, като например разполагането на американски бази в страната.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?