Композиторът на "Титаник" Джеймс Хорнър загина в авиокатастрофа

Джеймс Хорнър

При самолетна катастрофа в американския щат Калифорния в понеделник е загинал известният американски композитор Джеймс Хорнър, който е написал музиката за филми като "Титаник", "Аватар" и "Смело сърце". Това съобщава списание "Холивуд репортер". Според информацията, смъртта на 61-годишни композитор е потвърдена от асистентката му Силвия Патриция.

Едномоторният самолет S- 312 Tucano, който е пилотиран от Хорнър, се е разбил в понеделник в района на град Санта Барбара, на 160 километра северозападно от Лос Анджелис. Веднага след падането самолетът се е възпламенил. Започнало е разследване на причините за катастрофата, отбелязва изданието. По сведения на пресата на борда е бил само собственикът му Джеймс Хорнър.

Хорнър е написал музиката на повече от 100 филма, включително "Смело сърце" – 1995 г., "Аполо 13" – 1995 г., "Маската на Зоро" – 1998 г., "Враг пред портата" – 2001 г., "Апокалипсис" – 2006 г., "Аватар" – 2009 г.

За музиката и песента към филма на Джеймс Камарън "Титаник" (1997 г.) Джеймс Хорнър получи две награди "Оскар"на американската киноакадемия. Общо той е бил номиниран за престижната награда десет пъти. В последно време композиторът работеше над музиката за продължението на филма "Аватар".

Споделяне

Още от Общество

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?