Конфискувани са 300 кг. агнешко без документи

Служители на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) и ОДП София задържаха в петък сутринта 300 кг. агнешко без документи на магистрала "Тракия", съобщиха двете институции. При рутинна проверка органите на реда установили, че лица от ромски произход превозват 30 заклани агнета и подали сигнал към ветеринарните власти.

Пристигналите на място ветеринарни инспектори установили, че агнешкото е без документи за произход. На лицата, които са го превозвали, е съставен акт за административно нарушение. Размерът на санкцията е до 500 лв. Месото е конфискувано и е изпратено в екарисаж.

Около 6 часа сутринта в района на Вакарел полицаите спрели за проверка лека кола Опел "Вектра" с регистрация София-област, управлявана от 33-годишния Г.С. от Долна баня. Част от агнетата били нахвърляни на задната седалка на автомобила, покрити с одеало, а останалите – в багажника.

Проверен бил и микробус "Форд Транспортер", в който се возели 44-годишният Р.Д. от Ихтиман и съпругата му. В буса били открити 20 агнета, за които шофьорът не могъл да представи документи за произход. Месото било транспортирано при изключително лоши хигиенни условия.

Споделяне

Още от България