Конфликтът между феновете и собствениците на ЦСКА прерасна във война

Конфликтът между феновете и собствениците на ЦСКА прерасна във война

Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето обяви, че привържениците на "армейците" ще продължат "до дупка“ протестите срещу собствениците на отбора "Титан" и във всеки мач на отбора ще издигат плакат "Вън мутрите от ЦСКА".

Феновете на "червените" протестираха срещу собствениците по време на домакинския мач от Лига Европа срещу Рапид, а отношенията с пернишката фирма се обтегнаха още повече в неделя. Тогава по време на мача с Миньор в Перник се разигра скандал между шефа на стадион "Българска армия” Калоян Стоянов – Цимбика и агитката на ЦСКА.

Според феновете на ЦСКА Калоян Стоянов е организирал група от близо 60 човека, които по време на срещата са пребили един от тарторите на феновете - Ивайло Цветков – Главата.

"Вчера бе погребан футболът. Бе погребана любовта. Бе бит човек, само защото обича. Дойдоха да бранят деветото място, което заема нашият отбор в момента. Дойдоха да бранят лични интереси - хора, които не са стъпвали на мач на ЦСКА, които не познаваме и ги виждаме за първи път. Световни шампиони респектираха деца на 16-17 години и физически много по-слаби от тях. 60-те гости в Перник нямат работа там, защо не видяхте какво има в багажниците на колите - железни прътове, боксове и палки. Дойдоха да охраняват любовта и да ни казват кого и как да обичаме, какво, кога и как да пеем. Това е срам за цяла България. Ние се намираме в Европа, 2010 година е, 21 век. Това от вчера е обида за държава, парламент, президент, за всеки един гражданин на Република България. Никой не може да ти каже кого да обичаш", заяви на пресконференция в понеделник Димитър Ангелов.

В неделя Калоян Стоянов каза обаче, че няма нищо общо с побоя, като заяви, че до скандала се стигнало, след като Иво Главата ударил човек от фен фракцията "14", след което бил пребит от останалите фенове от организацията.

"Главата да си пие хапчетата, които лекарят му е предписал. Но да си ги пие редовно, защото само така действат и имат ефект. Няма какво да се разправям повече с него, той е инвалид първа степен. Питайте го как ще се прибере вкъщи", заяви шефът на стадион "Българска армия".

ЦСКА в момента изживява сериозна криза след поредица от слаби резултати през сезона. След загубата от Рапид Виена собствениците на клуба обявиха, че вече ще са само негови спонсори и ще има нов президент, който да движи клуба. За поста се спрягаше Валентин Михов, но в понеделник стана ясно, че не се е разбрал с бизнесмените от Перник.

Споделяне

Още от Спорт