Конгресът на републикаците официално издига Мит Ромни за кандидат президент

Националният  конгрес на Републиканската партия на Съединените щати се открива официално в Тампа, щата Флорида.  По време на форума Мит Ромни официално ще бъде номиниран за кандидат-президент на президентските изборите на 6 ноември, съобщиха информационните агенции.

Конгресът ще бъде открит, но  заради приближаващата тропическа буря "Исаак"  делегатите ще бъдат разпуснати до утре следобед. 

Във форума на републиканците участват 2286 делегати и 2125 техни заместници от всички американски щати. За конгреса са се акредитирали 15 хиляди журналисти. Движението "Окупирай" съобщи, че кортеж от автомобили на негови протестиращи ще пристигне в Тампа, където ще има протести всеки ден, съобщи БНР.

Конгресът се свиква 11 седмици преди изборите. Въпреки стотиците милиони долари, вложени в предизборната кампания, Мит Ромни не успя да изпревари Барак Обама. Последните допитвания показват, че бившият бизнесмен и бивш губернатор на Масачузетс  има подкрепата на между 39-47% от анкетираните, а Обама - на 46-52%.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят