Конгресът на САЩ прие бюджет от 1,4 трлн. долара

Конгресът на САЩ прие бюджет от 1,4 трлн. долара

Сенатът на САЩ прие вчера пакет от законопроекти за финансирането на работата на правителството на стойност 1,4 трилиона долара, съобщиха световните агенции.

Във вторник Камарата на представителите също одобри този пакет от два законопроекта за финансовата 2020 г.

За първия, включващ здравеопазването и заетостта, гласуваха 71 сенатори, а 23 бяха против. За втория, отнасящ се за отбраната, финансите, търговията, научната дейност и юридическия сектор, гласуваха 81 сенатори, а 11 бяха против.

Очаква се подписа си под документите да сложи президентът на САЩ Доналд Тръмп, за да придобият силата на закони и да се избегне спиране на работата на правителството.

Пентагонът ще получи 738 милиарда долара за военни дейности, с 22 милиарда повече от миналата година. За изграждане на защитни съоръжения по границата с Мексико ще бъдат отделени 1,4 милиарда долара.

Инвестициите във вътрешни програми варират от детско хранене и стипендии за колежи до изследвания на насилието с огнестрелни оръжия и програми за осигуряване на жилища на достъпни цени.

Текстът включва и серия нови инициативи, включително финансиране на военните космически сили, увеличаване на възрастта за купуване на тютюневи продукти от 18 на 21 години и отмяна на някои от данъците, с които трябваше да се финансира програмата за здравеопазване, известна като "Обамакеър".

Споделяне

Още от Свят