Конгресмен републиканец заяви, че Тръмп е третиран по-зле и от Исус

Конгресменът от Джорджия Бари Лаудърмилк

Американски конгресмен от Републиканската партия каза преди гласуването за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, че срещу Исус е имало по-справедлив процес преди да бъде разпънат на кръста, в сравнение с този срещу Тръмп, предаде Ройтерс.

"Когато Исус е бил обвинен в измяна по фалшиви обвинения, Пилат Понтийски е дал на Исус възможност да се изправи срещу обвинителите си", заяви конгресменът от Джорджия Бари Лаудърмилк в камарата.

"По време на нагласения процес Пилат е дал на Исус повече права отколкото демократите дадоха на президента в този процес", подчерта законодателят.

Лаудърмилк е консервативен републиканец баптист, който е в Конгреса от 2014 г. Преди него подобна аналогия направи и самият държавен глава.

В гневно писмо от 6 страници до председателката на камарата Нанси Пелоси президентът Тръмп вчера посочи, че "обвинените в делата срещу Салемските вещици са получили по-справедлив процес". Делата за вещерство са се водили в щата Масачузетс през 17 в. Около 20 души са били екзекутирани, повечето чрез обесване, според историците, припомня Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?