Конкурентът на Цацаров: Не е трудно пак да бъда абстрахиран политически

Симеон Найденов, БГНЕС

Конкурент на Сотир Цацаров за шефския пост в антикорупционната агенция (КПКОНПИ) е 69-годишният депутат от "Воля" Симеон Найденов, който има опит като следовател и адвокат. По време на изслушването пред парламентарната комисия за борба с корупцията бе видимо, че той е издигнат, за да се получи симулация на състезание.

Почти всички въпроси на бяха насочени към Цацаров, а от време на време депутатите приканваха и Найденов да каже нещо, за да се чуе гласът му.

Депутатът от "Воля" говори кратко, но неубедително. Той  четеше записките си и на моменти сричаше. Найденов се обяви за увеличаване на състава на КПКОНПИ, по-добро заплащане на служителите и разширяване на сградния фонд.

Въпреки че говори малко, той успя да изкаже и някои интересни мисли. Една от тях бе за нуждата от антикорупционно обучение от най-ранна детска възраст.

"Децата в предучилишна възраст не бива въобще да чуват думата корупция. Корупцията е лоша дума. Те не бива да бъдат закърмвани с нея", каза Найденов.

Той стана автор на сентенцията: "Човек, ако е зависим, макар и малко от някоя партия, внася съмнения за правилната борба с корупцията". Самият Найденов е депутат от "Воля", но твърди: "Не е трудно пак да бъда абстрахиран от някоя политическа партия". В този контекст той напомни, че е бил и безпартиен и лесно може да се върне в този режим на мислене.

Още в началото на изслушването депутатът каза: "Борбата срещу корупцията е много сложна борба"

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?