Конкурс за студентско есе по плана "Юнкер" и България

Конкурс за студентско есе по плана "Юнкер" и България

"Планът за инвестиции за Европа – моята визия за проектите, от които България и Европейският съюз имат нужда" е темата на конкурса за студентско есе. Той се организира от представителството на Европейската Комисия у нас, в сътрудничество с Института за икономическа политика.

В конкурса участие могат да вземат български студенти, които се обучават във висше учебно заведение в България или в чужбина и са на възраст до 27 години.

Есето не трябва да надвишава 1500 думи. Авторът трябва да изразява свое лично мнение по поставения въпрос. Участниците носят отговорност и за авторството на представените есета.

Крайният срок за изпращане на студентските есета е 9 март 2015 г.

Тричленно жури от доказали се експерти по европейски въпроси ще оцени есетата. Авторите на първите три отличени ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел и посещение на Европейските институции.

Наградите ще бъдат връчени на 16 април от Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия с ресор "Работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност", който отговаря за плана за инвестиции на Европа, известен като плана "Юнкер".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество