Конкурс за вещица в британски увеселителен парк

Стотици кандидати за работа, сред които и доста безработни, се явиха на интервю за вещица в британския увеселителен парк Пещерите Уки хол, в близост до Уелс, предаде Франс прес в сряда. Конкурсът се наложил, след като титулярката на поста се пенсионирала.

Изискванията към кандидатите беле да се кикотят зловещо и да не са алергични към котки. В продължение на една минута кандидатите убеждавали 3-членно жури в парка, че са най-подходящи за поста, като издавали пискливи звуци или правели магии.

Сред кандидатите бил и бившият зидар Дейвид Ламб, който решил да опита късмета си заедно със съпругата и 11-годишната си дъщеря. Дейвид загубил работа неотдавна заради икономическата криза. Той твърди, че финансовото състояние на семейството му ще се подобри значително, ако някой от тримата спечели поста, което е очевидно, защото заплатата, предлагана на бъдещата вещица, е от 50 000 британски лири (58 000 евро).

Увеселителният парк Уки хол е съставен от поредица от пещери. Твърди се, че преди 50 000 години те са били обитавани за първи път от хора. Според една легенда в пещерите е живяла действително вещица в началото на Средновековието. Тя е съсипвала реколтата и е карала млякото да прокисва.

Споделяне

Още от Свят