Конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА набира кандидати

Конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА набира кандидати

За шеста поредна година конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА търси хора и организации, намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 г.) в България. Конкурсът е организиран от Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България.

Кандидатства се чрез онлайн формуляр до 18 юли на www.nova.bg/promyanata. Конкурсът е отворен както за юридически лица с нестопанска цел, така и за физически лица. Не се изискват допълнителни документи. Желаещите да кандидатстват имат възможност да се запишат за предварителна индивидуална консултация с екипа на Reach for Change България тук.

Петимата най-добри кандидати - един голям победител и четирима финалисти - ще спечелят място в Инкубатора за период между една и пет години. Победителят ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а още двама от финалистите, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване - по 15 000 лв. В допълнение всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на професионални консултации и обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи, за да могат да развият идеите си и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Между 10 и 15 от най-добрите кандидати ще бъдат поканени в двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да обогатят и развият проектите си преди да продължат в следващия етап на конкурса. Сред завършилите обучителната програма през ноември 2019 г. ще бъдат избрани петимата нови финалисти. Те ще се явят на онлайн гласуване през януари и февруари 2020 г. и публиката ще определи със своя глас кои ще са тримата финалисти, които ще се явят на последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното Жури на ПРОМЯНАТА.

“ПРОМЯНАТА е подходяща за всеки, който има решение на проблем на децата и младежите, което е тествал и знае, че работи – но има нужда от подкрепа, за да го разрасне и да го направи устойчиво. Нека кандидатстват и хора и организации, които все още се чувстват неуверени в своите идеи – ще имате възможност да ги развиете по време на процеса на селекция.” - сподели изпълнителният директор на Фондация Reach for Change България Юрий Вълковски – съорганизатор на конкурса.

Сред финалистите в предишни издания на конкурса са Книговище – онлайн платформа за насърчаване на четенето с разбиране, Социалната Чайна – пространство, осигуряващо менторска подкрепа и първа работа за младежи от институции, ParaKids, които предлагат спорт за деца с увреждания, както и 21 други инициативи, създаващи по-добър живот за децата в България.

Споделяне

Още от Общество

Как да се подходи с новата детска болница?