Конкурси за търсене на нефт и газ се спират заради липса на интерес

Заради липса на инвеститорски интерес Министерският съвет ще решава в сряда да прекрати три конкурса за избор на титуляр на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ, а четвърти се спира заради само една оферта, която обаче не отговаряла на изискванията на правителството, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Процедурите бяха обявени за блокове 2-Силистра, 3-Цар Калоян, 4-Кубрат и 5 – Бяла.

Сега конкурсите за терените 3-Цар Калоян, 4-Кубрат и 5 – Бяла са прекратени, тъй като в обявения срок за подаване на документите не са постъпили заявления от кандидати.

Причината за прекратяването на конкурса за фирма, която да търси нефт и природен газ в площ "Блок 2 Силистра” е, че в срока за подаване на заявления за участие е постъпило заявление само от "Шеврон България Експлорейшън енд Продъкшън”. Дружеството е било допуснато до участие и по-късно в срок е представило своята оферта по конкурсните изисквания. При разглеждането на предложението на участника обаче комисията е констатирала, че то съдържа по-малко дейности от посочените като минимално задължителни в конкурсната документация.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес