Консерва-билет става вход за прожекциите на "София филм фест"

Консерва-билет става вход за прожекциите на "София филм фест"

Авангарден начин да улеснят киноманите, желаещи да посетят прожекциите на стартиращия на 6 март "София филм фест", предлага 18-ото издание на кинофестивала.

От петък организаторите на феста са пуснали за продажба в книжарници, кафенета, ресторанти, барове, магазини, галерии, хостели и дори аптека специални консерви (кенове), които играят ролята на универсален билет за вход на желаната от клиента прожекция.

Кеновете с логото на тазгодишното издание на феста струват 8 лв. и в тях има запечатани уникални кодове. Купувачът им ще може да си избере от специален сайт, филма от програмата на феста, който иска да гледа, и киното, в което иска да го гледа. След което може да резервира своето място, въвеждайки уникалния код от кена.

Запазването на място може да стане и чрез регистрация на кода то безплатния телефон 0800 18 110.

Фестивалната програма ще продължи до 16 март, а прожекцията на филмите в рамките на проявата ще са до края на месеца. В 18-ото издание на "София филм фест" са включени 130 ленти, сред които както най-касовите за последните два-три месеца, така и много естетски филми и независими художествени и документални продукции.

В рамките на феста ще има пълна ретроспекция на творчеството на скандалния режисьор Ларс фон Триер като българските киномани ще могат да видят и последната му творба "Нимфоманката".

Специален гост ще е украинският режисьор Константин Лопушански, който ще представи последната си стилизирана черно-бяла лента "Ролята".

За пръв път фестът ще постави във фокус новото кино на Сърбия с пет филма. За целта в София ще дойде "тежката артилерия” режисьори Горан Паскалевич и Горан Маркович и актьори Мики Манойлович и Лазар Ристовски, които ще сред 15-те гости на фестивала от западната ни съседка.

Споделяне

Още от Общество

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?