Консерваторът Бареков ще става учител по български език

Снимката е архивна

Евродепутатът Николай Бареков обяви във Фейсбук намерението си да стане учител по български език и литература. Само преди десет дни той обяви, че коалицията за евроизборите между партията му "Презареди България“ (бившата "България без цензура") и "Атака" е на път да стане факт. Сега явно има промяна в плановете на консервативния евродепутат.

"Три месеца до лелеяните от евромилионерите (Джамбазки, Борисов, Неков, Цветанов, Новачков, Ковачев, Станишев) евроизбори. За мен - три месеца до края на каторгата. От есента най-после ще сбъдна мечтата си да се завърна в училище като редови учител по литература и български език. Още следващата седмица ще подам молбата си за работа в МОН в очакване на разпределението ми", написа Бареков.

Той влиза и в разговор с потребители, които уточняват, че желаещите да станат учители не подават заявление до Министерството на образованието и науката (МОН), а до директорите на училищата.

Бареков отговаря: "Не ми се носят отговорности пред гербаджийската пасмина. Просто искам да се посветя на професията си в света на необятното и духовното на юношите и на децата. Искам мир."

После продължава: "МОН разпределят учители в малко проблемни училища. Иначе в другите мутрите няма да ме пуснат. Аз съм заплаха"

"Политиката е за лъжци и олигофрени. Литературата е за такива като мен", допълва консерваторът.

Той казва, че новата професия ще е удоволствие за него.

"Все пак баща на четирима сина, приет по света от над сто премиери, президенти и прдс на парламенти все нещо може да даде все още. Бях в училища в джунглите на Тимор, Африка, Латинска Америка, Монголия, Финландия...все нещо имам в главата. Бях в училище с ебола в Гамбия. Имам някакъв опит", пише Бареков.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?