Консерваторите избраха общ кандидат за кмет на Лондон

Консерваторите избраха общ кандидат за кмет на Лондон

Депутатът от британския парламент от град Хенли и министър в сянка на висшето образование Борис Джонсън стана единният кандидат от Консервативната партия на изборите за кмет на Лондон, които ще се проведат 2008 година пролетта, съобщава в петък в. “Дейли Телеграф”.

В хода на партийните обсъждани, на които са се разглеждали четири кандидатури, Джонсън е изпреварил своята най-пряка конкурентка Виктория Борвик с почти две хиляди гласа, събирайки повече от 15 хиляди вота. Негов съперник за кметския пост ще бъде настоящият кмет на Лондон и представител на Лейбъристката партия Кен Ливингстън, който ще се бори за трети мандат.

Според оглавяващия консервативната партия Дейвид Камрън, Борис Джонсън е “отличен кандидат, способен да обедини британците и да махне от кметството Ливингстън”. Лейбъристите, на свой ред, смятат да представят претендента на консерваторите като “шега”.

43-годишният Джонсън е бивш издател на списание и е известен с острия си език по време на телевизионни диспути и изяви в медиите. Една от точките в предизборната му кампания е връщането в Лондон на старите, двуетажни автобуси, които бяха изведени от употреба през 2005 година. Той обещава и да премахне от лондонските предградия жилищата с размер на заешки клетки.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?