Консорциум "Пътища ПАМ" завърши ремонта на 26 км път в Плевенско

Новият път Луковит-Кнежа

Консорциум "Пътища ПАМ" завърши ремонта на близо 26 км от третокласния път Луковит – Червен бряг – Кнежа, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в петък.

 

Участъкът е част от четвъртия етап на ремонта на второкласни и третокласни пътища, финансирана по оперативна програма "Регионално развитие". В основния ремонт на пътя, който преминава през Луковит, Червен бряг и село Еница, община Кнежа, са инвестирани над 12 млн. лв.

 

Изпълнителят, в който влизат "Пътстрой 92", "Автомагистрали Хемус" и "Пътища и съоръжение", е използвал нов екологичен метод за реконструкцията на шосето чрез специална машина за рециклиране на съществуващата настилка.

 

Строителният надзор на обекта е осъществен от "Пътинвестинженеринг”.

 

Това е четвъртият пътен проект с европейско финансиране, който пътната агенция завършва на територията на Плевенска област през последните три месеца.

 

По програма "Трансгранично сътрудничество Румъния – България" бяха ремонтирани над 11 км от третокласния път Славяново – Пордим и 16 км от пътя Тръстеник – Ореховица.

 

Със средства по програма "Регионално развитие" бяха ремонтирани близо 21 км от третокласния път Българене - Стежерово - Божурлук и около 5 км от второкласния път от граница Враца до Кнежа.

 

Общо по четирите проекта в област Плевен са рехабилитирани близо 80 км второкласна и третокласна пътна мрежа.

 

До средата на декември предстои да завърши и ремонта на 4.4 км от третокласния път Дъбова махала - Брусарци - Смирненски и на 6.8 км от второкласния път Кнежа – Искър.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?